WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka z marchewką z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa z marchewką na masełku i z bułką tartą. Pyszny dodatek na ciepło do obiadu lib samodzielna przekąska.

Fasolka z marchewką z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka z marchewką z patelni

 

  • 2-3 marchewki
  • Ok 35 strąków fasolki ze słoika
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Fasolka z marchewką z patelni

ETAP 1:

Marchewki obrać i pokroić w słupki. Wrzucić na patelnię. Dolać ok. 0,5 szklanki wody i dusić do miękkości. Dodać masło i przyprawić solą i pieprzem.

Fasolkę szparagową odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do marchewki. Wymieszać. Dusić razem aż fasolka się zagrzeje. Dosypać bułkę tartą i wymieszać.

Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.

Fasolka z marchewką z patelni
Fasolka z marchewką po przygotowaniu na patelni
Fasolka z marchewką z patelni
Bułka tarta dodana do marchewki i fasolki
Fasolka z marchewką z patelni
Pokrojona fasolka szparagowa dodana do marchewki
Fasolka z marchewką z patelni
Marchewka pokrojona w słupki wrzucona na patelnię