Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marchewka z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchewka gotowana z fasolką szparagową zagęszczona odrobiną mąki to pyszny dodatek do dania z mięsem.

Marchewka z fasolką szparagową

Składniki:

Marchewka z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z fasolką szparagową

ETAP 1:

Marchewka z fasolką szparagową
Do pokrojonej w kostkę marchewki wlać wodę

Obraną marchewkę pokroić w kostkę, zalać wodą tak żeby się zanurzyła, przykryć i gotować do miękkości.

ETAP 2:

Marchewka z fasolką szparagową
Ugotowaną fasolkę pokroić na małe kawałki

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałeczki.

ETAP 3:

Marchewka z fasolką szparagową
Marchewkę mieszając połączyć z surowym masłem

Do miękkiej marchewki dodać surowe masło, wymieszać.

ETAP 4:

Marchewka z fasolką szparagową
marchew połączyć z fasolką i zagęścić mąką

Następnie dodać fasolkę, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.