Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Lekki makaron z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i delikatny w smaku makaron to idealne połączenie warzyw i kurczaka. Nie wymaga wiele pracy, a jest doskonały.

Lekki makaron z fasolką szparagową

Składniki:

Lekki makaron z fasolką szparagową

 

  • 2 piersi kurczaka
  • 1/2 opakowania makaronu tagliatelle
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł
  • 1 paczka mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Lekki makaron z fasolką szparagową
Makaron gotujemy w tradycyjny sposób, tak samo jak brokuł, pokrojony w nieduże różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Podgrzewamy na nim fasolkę i pokrojone w małe kostki, oczyszczone marchewki. Gdy będą już lekko miękkie dodajemy do nich pokrojone w średniej wielkości cząstki piersi kurczaka oprószone solą i pieprzem. Tak przygotowane składniki posypujemy bardzo drobno posiekaną świeżą bazylią. Wszystkie składniki podsmażamy do całkowitej miękkości. Na koniec całość łączymy z makaronem i brokułami, doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Jemy jako drugie danie obiadowe.