Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w sosie warzywnym
Fasolkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i cukru.
Ugotowaną fasolkę dobrze osączyć na sicie. Przygotować sos. Marchewkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobna kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Następnie dodać startą marchewkę i selera. Chwilę razem smażyć.
Potem warzywa podlać wodą, przykryć i dusić kilka minut aż warzywa będą miękkie.
Następnie dodać pokrojona paprykę, przecier pomidorowy i pomidory krojone.
Wszystko razem dusić aby pomidory się prawie rozpadły, doprawić do smaku przyprawami.
Gdy warzywny sos będzie gotowy dodać ugotowana wcześniej fasolkę.
Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze chwile na ogniu aby fasolka się podgrzała.
Ugotowaną fasolkę dobrze osączyć na sicie. Przygotować sos. Marchewkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobna kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Następnie dodać startą marchewkę i selera. Chwilę razem smażyć.
Potem warzywa podlać wodą, przykryć i dusić kilka minut aż warzywa będą miękkie.
Następnie dodać pokrojona paprykę, przecier pomidorowy i pomidory krojone.
Wszystko razem dusić aby pomidory się prawie rozpadły, doprawić do smaku przyprawami.
Gdy warzywny sos będzie gotowy dodać ugotowana wcześniej fasolkę.
Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze chwile na ogniu aby fasolka się podgrzała.