Sposób przygotowania:
Fasolka z pieczarkamiETAP 1
Przygotowujemy fasolkę. Obcinamy jej końcówki i myjemy ją. Tak przygotowaną gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
ETAP 2
Ugotowaną odcedzamy, delikatnie studzimy i kroimy na mniejsze części (na 2 lub na 3 części w zależności jak jest długa).
ETAP 3
Między czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka. Rumienimy na oleju. Dodajemy do niej posiekaną drobno papryczkę chili.
ETAP 4
W dalszej kolejności dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość doprawiamy do smaku i smażymy do momentu jak grzyby będą miękkie.
ETAP 5
Do gotowych pieczarek dodajemy natkę pietruszki oraz pokrojoną fasolkę. Całość dokładnie mieszamy, podgrzewamy aż fasolka stanie się ciepła. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Sałatkę podajemy na ciepło.