iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami i groszkiem

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami

Składniki:

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami

 

  • 1/2 słoika pieczarki konserwowe
  • 4 marchewki młode
  • 1 puszka groszek zielony
  • tuńczyk kawałki w oleju
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • natka pietruszki
  • 1 garść fasolki żółtej

 

Sposób przygotowania:

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami
Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Pieczarki kroimy w kosteczkę , mniejsze sztuki można w plasterki. Fasolkę zółtą lub zieloną i młode obrane marchewki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym i jak trzeba to solą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę chłodzimy.