Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Fasolka z tuńćzykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli masz dość fasolki z bułką tartą spójrz na moją propozycję

Fasolka z tuńćzykiem

Składniki:

Fasolka z tuńćzykiem

 

  • 200 gram fasoli
  • 3 łyżki twarogu wędzonego
  • 1 łyżeczka koperku
  • 2 łyżeczki stopionego masła
  • 2 łyżeczki sezamu
  • 4 łyżki tuńczyka z puszki

Sposób przygotowania:

Fasolka z tuńćzykiem
Fasolkę gotujemy do miękkości ze szczyptą cukru i soli. Wyjmujemy na talerz. Tuńczyka rozdrabniamy i nakładamy na fasolkę. To samo robimy z serkiem górskim. Posypujemy wszystko sezamem. Staramy się by było to równomierne. Następnie polewamy stopionym masłem i na samym końcu posypujemy koperkiem. Staramy się by ryby było raczej nie dużo, ponieważmoże zdominować całe danie.