gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Faszerowana papryka mięsem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowana papryka mięsem wieprzowym oraz ryżem z marchewką i cebulą. Fajne danie obiadowe. Polecam.

Faszerowana papryka mięsem i ryżem

Składniki:

Faszerowana papryka mięsem i ryżem

 

  • 3-4 czerwone papryki,
  • 1 marchew,
  • 1 cebula.
  • 3/4 szklanki ryżu,
  • 500 g mięsa,
  • sól i pieprz do smaku,
  • po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki,
  • natka pietruszki,

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka mięsem i ryżem
Ryż gotujemy al dente. Mielone mięso przyprawiamy, dodajemy potartą na dużych oczkach marchewkę, cebulę pokrojoną w kostkę.

Do mięsa dodajemy również ryż. Mieszamy wszystko dokładnie. Z papryk pozbywamy się środków i kroimy na pół.

Nadziewamy mięsem papryki. wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)