magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Faszerowane jaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne wielkanocne danie- faszerowane jaja

Faszerowane jaja

Składniki:

Faszerowane jaja

 

  • 30 dag mięsa
  • połowa pęczka pietruszki
  • 10 jaj średniej wielkości
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Faszerowane jaja
Jaja faszerowane - sposób przygotowania:
Jaja należy gotować na twardo przez ok. 10 minut w posolonej wodzie. Gdy się ugotują trzeba je wystudzić, obrać, przekroić na pół. Na patelni rozpuścić masło, dodać do niego rozdrobnione mięso. Wystudzone mięso zmiel w maszynce, dodaj majonez i posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszaj do momentu powstania pasty. Z jajek wyłóż żółtko i na jego miejsce nałóż pastę. Można udekorować je listkami pietruszki.

Tagi:

mięso