MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna przystawka na imprezę z jajek faszerowanych.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 3 jajka
  • 3 plastry szynki drobiowej
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 20 g serka wiejskiego
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Odciąć około 1/3 każdego z nich. Łyżeczką ostrożnie wybrać żółtko. Przełożyć do miseczki, rozdrobnić. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę i dodać serek wiejski Przełożyć do miseczki z żółtkami. Dodać kukurydzę i majonez, dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą nafaszerować jajka.