OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybki pomysł na przystawkę, na sylwestra, na przybycie niezapowiedzianych gości lub po prostu na.. kolację :))

Faszerowane jajka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka drobniutko posiakanej szynki
  • 1 łyżka drobniutko posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
  • 1 łyżka drobniutko posiekanej cebuli
  • tymianek
  • sól

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka ugotować na twardo. Obrać z łupki, przekroić na pół i łyżeczką delikatnie wyciągnąć żółtka. Do żółtek dodać musztardę, majonez, tymianek i sól. Zmiksować na gładką masę. Wsypać szynkę, szczypiorek i cebulę, zmiksować. Faszerować białka jaj powstałym kremem, np przy użyciu szprycy lub po prostu łyżeczką.
Faszerowane jajka
drobno siekamy cebulę, szczypiorek i szynkę
Faszerowane jajka
przygotowujemy krem z żółtek, musztardy i majonezu