mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ta propozycja podania jajek doskonale pasuje na każde przyjęcie.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • ugotowane jajka na twardo
  • kilka plasterków szynki
  • kilka płatów papryki konserwowej
  • kilka konserwowych ogórków
  • 2-3 łyżki majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka poprzekrawać wzdłuż na połówki. Wydrążyć żółtka. Szynkę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Żółtka rozetrzeć. Połączyć całość z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Udekorować natką pietruszki. Farsz można przygotować z ulubionych własnych składników. Zamiast szynki dodać tuńczyka z puszki, albo makrelę i wtedy do niej dodajemy jeszcze drobniutko posiekaną sparzoną cebulkę (dla wyostrzenia smaczku). Takie jajka można nadziać prawie każdą ulubioną sałatką i na pewno będzie pyszne!