beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Faszerowane jajka w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka i smaczna przekąska

Faszerowane jajka w majonezie

Składniki:

Faszerowane jajka w majonezie

 

  • 6 jajek
  • 2 cienkie plastry szynki
  • kopiasta łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka w majonezie
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połówki wzdłuż. Następnie wyjąć żółtko. Szynkę posiekać drobniutko razem z żółtkami. Dodać pietruszkę, łyżkę majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Farsz musi mieć dość wyrazisty smak. Napełniać nim połówki jajek. i układać na talerzu farszem w dół. Jajka polać majonezem. Udekorować wg uznania. Majonez można wymieszać z jogurtem.