aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Faszerowane ogóreczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W sam raz na przekąskę, gdy pojawiają się świeże warzywa na działkach

Faszerowane ogóreczki

Składniki:

Faszerowane ogóreczki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ogóreczki
Ogórki obieramy, przekrawamy wzdłuż i łyżeczką usuwamy pestki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebulkę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie pokrojona w kostkę paprykę. Całość chwilkę smażymy i dobrze przyprawiamy. Wydrążone ogórki wypełniamy farszem i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 170 stopni C przez 15 - 20 minut. - smacznego -

Tagi:

sery ser szynka