kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Faszerowane roladki drobiowe na zielono

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo często przygotowuję drobiowe roladki, jednak za każdym razem z innym farszem. Tym razem do farszu użyłam składników, które lubię najbardziej.

Faszerowane roladki drobiowe na zielono

Składniki:

Faszerowane roladki drobiowe na zielono

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki drobiowe na zielono
1. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i oczyścić. Pokroić na plastry i lekko je rozbić, przyprawiając małą ilością soli.

2. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła lub margaryny, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

3. Różyczki brokuła zblanszować w osolonym lekko wrzątku. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie paski.

4. Na płatach mięsa układać pieczarki, różyczkę lub dwie brokuła i kilka pasków ogórka. Następnie zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs.

Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Później podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut.