Sposób przygotowania:
Faszerowane roladki drobiowe na zielono
1. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i oczyścić. Pokroić na plastry i lekko je rozbić, przyprawiając małą ilością soli.
2. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła lub margaryny, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Różyczki brokuła zblanszować w osolonym lekko wrzątku. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie paski.
4. Na płatach mięsa układać pieczarki, różyczkę lub dwie brokuła i kilka pasków ogórka. Następnie zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs.
Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Później podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut.
2. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła lub margaryny, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Różyczki brokuła zblanszować w osolonym lekko wrzątku. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie paski.
4. Na płatach mięsa układać pieczarki, różyczkę lub dwie brokuła i kilka pasków ogórka. Następnie zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs.
Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Później podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut.
CORAL