Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe Mariel
Pieczarki obieramy drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy pieczarki z cebulką podsmażamy aż będą miękkie. Paprykę myjemy i kroimy na plastry. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy , wycinamy błonki i kostki.Rozbijamy pod folią na kotleta.Pieprzymy i solimy stronę na którą nakładać będziemy farsz.Następnie smarujemy musztardą chrzanową , nakładamy po plasterku szynki ,łyżce pieczarek i paseczku papryki.Zawijamy mięso tworząc roladkę. Na patelni podgrzewamy tłuszcz , układamy roladki z zewnątrz posypujemy przyprawami i podpiekamy z obu stron i dusimy pod przykryciem jakieś 40 minut ,Przed podaniem kroimy na plastry , by mieć pewnośc , że mięso w środku jest dobrze upieczone.