MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Roladki drobiowe z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki drobiowe, faszerowane wątróbką - dukan i nie tylko :)

Roladki drobiowe z wątróbką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z wątróbką

 

  • 150g wątróbki z kurczaka
  • 300g fileta z kurczaka
  • wegeta, pieprz, zioła prowansalskie
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 4 łyżki jogurtu
  • 1 cebulka

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z wątróbką
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety. Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków.

Pierś przekrawamy wzdłuż i  otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.

Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. Następnie owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut.

Przygotowujemy sos:  musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie - sos redukuję się do minimum!

Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.

Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)



Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.

Roladki można upiec w piekarniku
Roladki drobiowe z wątróbką
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy następnie podsmażamy na patelni
Roladki drobiowe z wątróbką
Fleta ubijamy i nakładamy na niego farsz z wątróbki
Roladki drobiowe z wątróbką
Fileta zwijamy w roladkę i posypujemy ziołami
Roladki drobiowe z wątróbką
Ugotowane roladki smażymy w musztardowo jogurtowym sosie