Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z wątróbką
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety. Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków.
Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. Następnie owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut.
Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie - sos redukuję się do minimum!
Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)
Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.
Roladki można upiec w piekarniku
Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. Następnie owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut.
Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie - sos redukuję się do minimum!
Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)
Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.
Roladki można upiec w piekarniku