kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mój mąż bardzo lubi roladki drobiowe, dlatego często je przygotowuję, a dla urozmaicenia wymyślam różne farsze.

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam

Składniki:

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam

ETAP 1:

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam
Pieczarki dusić do czasu, aż wyparuje z nich wytworzony sok.

Pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Dusić pod przykryciem na oleju, doprawić solą i pieprzem.

ETAP 2:

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam
Nie należy nakładać zbyt wiele farszu, ponieważ będzie problem ze spięciem roladek :)

Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko je rozbić, doprawiając solą. Na każdy kawałek mięsa nakładać po łyżce pieczarek i pokrojony w słupki boczek (3-4 kawałki boczku na jedną roladkę).

ETAP 3:

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkam
Roladki można także spinać szpikulcami do mięs

Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Podawać w ziemniakami i surówką lub mizerią.