ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ziemniaki można przygotować na wiele sposobów.

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

  • dla dwóch osób:
  • 2 duże ziemniaki
  • pół puszki kukurydzy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • trochę startego sera
  • olej
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki trzeba ugotować w mundurkach, ostudzić i przekroić na pół. Każdą połówkę trzeba delikatnie wydrążyć łyżeczką i wysmarować olejem. Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać kukurydzę, żółty ser ziemniakami, które pozostały z wydrążenia. Farsz doprawić solą, pieprzem, bazylią, jak kto lubi. Napełnić ziemniaki i zapiec ok. 10 min. aż się zarumienią.