Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na pączki, chrusty, oponki

Faworki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne faworki, które moja córka robi sama.

Faworki.

Składniki:

Faworki.

 

  • 5 żółtek
  • 5 łyżeczek cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • Kieliszek wódki
  • Cukier puder
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Faworki.
.Żółtka ucieramy z cukrem na puch.Mąkę przesiewamy przez sito,do mąki wlewamy wódkę śmietanę i utarte żółtka.Zagniatamy ciasto aż będzie gładkie.Ciasto cienko rozwałkowujemy,wycinamy prostokąty nacinamy środek i przewijamy przez otwór jeden koniec. W szerokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i smażymy faworki z dwóch stron.Smacznego..