Sposób przygotowania:
Faworki mięsne
Filety lekko rozbijamy i kroimy w paski dł. ok 12cm i szer 3cm. w paskach robimy 5-cm nacięcia i przewijamy jak faworki.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z bułka tarta i curry.
Faworki solimy i pieprzymy.Obtaczamy w panierce. Wrzucamy na rozgrzany na pateli olej.Smarzymy z dwoch stron, wyjmujemy odsączamy z tłuszczu. W nacięcie mozna włozycz kawałek papryki lub kiszonego ogórka.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z bułka tarta i curry.
Faworki solimy i pieprzymy.Obtaczamy w panierce. Wrzucamy na rozgrzany na pateli olej.Smarzymy z dwoch stron, wyjmujemy odsączamy z tłuszczu. W nacięcie mozna włozycz kawałek papryki lub kiszonego ogórka.