Sposób przygotowania:
Faworki na piwie
Żółtka oddzielić od białek, a następnie utrzeć z cukrem do białości. Wlać piwo i przesiać mąkę. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować (cienko). Pokroić w paski, każdy pasek naciąć na środku i przewijać jeden koniec przez nacięcie (otwór).
Smażyć w głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu (olej lub smalec).
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Wystudzone, odsączone z nadmiaru tłuszczu oprószyć cukrem pudrem.
Rada;
Paski można kroić radełkiem, równej wielkości i szerokości.
Smażyć w głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu (olej lub smalec).
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Wystudzone, odsączone z nadmiaru tłuszczu oprószyć cukrem pudrem.
Rada;
Paski można kroić radełkiem, równej wielkości i szerokości.