ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 712]

Jabłkowe babeczki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste, łatwe, szybkie i bardzo smaczne babeczki z ciasta francuskiego z połówkami jabłek, z miodem i orzechami.

Jabłkowe babeczki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłkowe babeczki z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie nie mrożone 2 rolki,
  • jabłka mniejsze 6 sztuk,
  • miód lipowy 12 łyżeczek,
  • orzechy włoskie 100 gram,
  • wiórki kokosowe 12 łyżeczek,
  • cynamon mielony - ile potrzeba,
  • puder cukier - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Jabłkowe babeczki z ciasta francuskiego

ETAP 1:

Jabłkowe babeczki z ciasta  francuskiego
Wielkość jabłek dobrać do średnicy foremek.

Umyte jabłka wydrążyć z gniazdek z pestkami, obrać ze skórki.

ETAP 2:

Jabłkowe babeczki z ciasta  francuskiego
Kwadraty powinny być dość duże aby rogi zawinąć.

Formy do babeczek posmarować olejem, ciasta rozwinąć z rolki i każde podzielić na 6 kwadratów, każdy włożyć do foremki i włożyć połówki jabłek.

ETAP 3:

Jabłkowe babeczki z ciasta  francuskiego
Miód, kokos, orzechy, cynamom z jabłkami smakują .

Do jabłek dodać po łyżeczce miodu, kokosu, dodać orzechy trochę pokruszone i cynamon.

ETAP 4:

Jabłkowe babeczki z ciasta  francuskiego

Wystające ciasto założyć do góry, lekko docisnąć, posmarować wodą po wierzchu.

ETAP 5:

Jabłkowe babeczki z ciasta  francuskiego

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 40 minut, dobrze je wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.