karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Faworki pieczone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z cyklu: "...z przepisów mojej Mamy"

Faworki pieczone

Składniki:

Faworki pieczone

 

  • 1 szklanka mąki
  • 3 żółtka
  • 3 łyzki gęstej śmietany
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżka spirytusu
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Faworki pieczone
Wszystkie składniki wyrobić na ciasto. Następnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Uformować kulę i zawinąć w folię. Włożyć d lodówki na godzinę. Po wyjęciu, rozwałkować i piec 5-7 minut w temp. 225 stopni C. Posypać cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust