Sposób przygotowania:
Figi zapiekane na słodkoETAP 1:
Figi umyć, osuszyć, nadkroić na krzyż od strony ogonka, nie przecinając do końca.
ETAP 2:
Figi ułożyć pojedynczo w kokilkach do zapiekania i lekko rozchylić cząstki na boki.
ETAP 3:
Każdą figę posypać posiekanymi orzechami i migdałami.
ETAP 4:
Wierzch polać miodem.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni (160 termoobieg) przez około 8 minut do zrumienienia migdałów.
Polpal
edytaha
Hahaha, że też nie przyszło mi to do głowy ;)
Marika-
edytaha
Hiszpański nektarowy miód pomarańczowy jest bardzo delikatny w smaku i niezwykle aromatyczny. Daje słodycz, ale nie dominuje w deserze. W ten deser wkomponował się idealnie :)
Magdalena88
edytaha
Sama nie przypuszczałam, że to będzie aż tak pyszne, po prostu bajka :) Jedna figa na porcję to zdecydowanie za mało :)
misia5
edytaha
Cieszę się ogromnie Misiu, że deser przypadł Wam do gustu :)
LauraLaura
edytaha
Miło mi bardzo :) Dziękuję :)