Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Figi zapiekane z gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Figi zapiekane z gorgonzolą

Figi zapiekane z gorgonzolą

Składniki:

Figi zapiekane z gorgonzolą

 

Sposób przygotowania:

Figi zapiekane z gorgonzolą
Dojrzałe figi ponacinać na cztery, nacięcia powinny sięgać do połowy owocu. Palcami delikatnie należy po rozchylać skórkę owoców i ugnieść miąższ tak aby utworzyło się miejsce na gorgonzolę.Pokruszonym serem faszerujemy figi, posypujemy posiekanymi orzechami i młotkowanym pieprzem. Zapiekamy i 200ºC przez 10 minut, przed podaniem skropić oliwą.

Tagi:

sery ser