Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Filet z papryką i majerankiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filecik z kurczaka pasuje prawie do wszystkiego, świetny, pyszny i kuszący.

Filet z papryką i majerankiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z papryką i majerankiem.

 

  • pierś z kurczaka, podwójna

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • sól, pieprz, wegeta

 

 

  • majeranek świeży lub suszony

Sposób przygotowania:

Filet z papryką i majerankiem.
Pierś z kurczaka myjemy, wykrawamy tzw. grzebień. Kroimy filet w plasterki, tak jak na kotlety. Oprószamy mięsko solą, pieprzem, papryką i wegetą. Rozgrzewamy patelnię z olejem i kładziemy filety. Smażymy na dużym ogniu, pod przykryciem, przez ok.10 minut z każdej strony. Odkrywamy, posypujemy posiekanym majerankiem i smażymy dalej pod rzykryciem na brązowo.
Filet z papryką i majerankiem.
Filecik z kurczaka z majerankiem i papryką, pyszny i kuszący.
Filet z papryką i majerankiem.
Filecik z kurczaka z majerankiem i papryką, pyszny i kuszący.