Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Filety z gęsi z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto zrobić i skosztować.Zamiast świeżej brzoskwini można dodać 2 połówki z puszki.

Filety z gęsi z brokułami

Składniki:

Filety z gęsi z brokułami

 

  • 2 filety z gęsi,
  • 2 łyżki oleju,
  • 80dag.brokułów,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki oleju sezamowego,
  • 1 brzoskwinia,
  • 1 papryczka chili,
  • 1i2\3szkl.bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych,
  • sól,biały pieprz,
  • szczypta cukru,

 

Sposób przygotowania:

Filety z gęsi z brokułami
Filety opłukać,wytrzeć do sucha,a skórę ponacinać w kratkę.Na patelni rozgrzać olej,włożyć mięso,skórą do dołu,zrumienić po czym zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze ok 10min.kilka razy obracając.Mięso przełożyć na talerzyk i trzymać w cieple.Brzoskwinię obrać pokroić na cienki cząstki,brokuły podzielić na różyczki.cebulę grubo posiekać.Na patelni rozgrzać olej sezamowy,wrzucić cebulę i brzoskwinię i krótko poddusić.Dołożyć brokuły i orzechy,wlać bulion oraz sos sojowy i gotować ok10min.Przyprawić do smaku,cukrem,solą i pieprzem,włożyć mięso,papryczkę chili oczyścić z pestek pokroić w plasterki i posypać nią gotową potrawę.

Tagi:

sosy brokuły