Sposób przygotowania:
Filety z gęsi z brokułami
Filety opłukać,wytrzeć do sucha,a skórę ponacinać w kratkę.Na patelni rozgrzać olej,włożyć mięso,skórą do dołu,zrumienić po czym zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze ok 10min.kilka razy obracając.Mięso przełożyć na talerzyk i trzymać w cieple.Brzoskwinię obrać pokroić na cienki cząstki,brokuły podzielić na różyczki.cebulę grubo posiekać.Na patelni rozgrzać olej sezamowy,wrzucić cebulę i brzoskwinię i krótko poddusić.Dołożyć brokuły i orzechy,wlać bulion oraz sos sojowy i gotować ok10min.Przyprawić do smaku,cukrem,solą i pieprzem,włożyć mięso,papryczkę chili oczyścić z pestek pokroić w plasterki i posypać nią gotową potrawę.