Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w krakersowej panierce
Filety umyć i przekroić wzdłuż na pół tak aby powstały kolejne kotlety. Następnie pokroić je w szersze paski. Wrzucić do miski, dodać jogurt naturalny i przyprawy. U mnie to sól cytrynowa, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny mielony, czubryca, biryani masala i sambar masala. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krakersy zmielić lub potłuc tłuczkiem.
Filety obtaczać w panierce z krakersów i smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawałam z pieczonymi ziemniakami oraz z mixem sałat z pomidorkami skropionym sosem winegret.
Krakersy zmielić lub potłuc tłuczkiem.
Filety obtaczać w panierce z krakersów i smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawałam z pieczonymi ziemniakami oraz z mixem sałat z pomidorkami skropionym sosem winegret.