Sposób przygotowania:
Ziemniaczany placek zapiekany z jajkami
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, to samo uczynić z cebulą.
Dodać soli cytrynowej, pieprzu cytrynowego, pieprzu czarnego mielonego oraz czubrycy. Wszystko razem wymieszać.
Formę do tarty natłuścić olejem i wyłożyć ziemniaki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 20 minut. Po tym czasie włączyć funkcję grilla i piec dotąd aż placek się zrumieni.
Następnie wbić jajka i piec do chwili aż się białko zetnie.
Świetnie smakuje podany z serkiem białym z rzodkiewką oraz posypany szczypiorkiem.
Dodać soli cytrynowej, pieprzu cytrynowego, pieprzu czarnego mielonego oraz czubrycy. Wszystko razem wymieszać.
Formę do tarty natłuścić olejem i wyłożyć ziemniaki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 20 minut. Po tym czasie włączyć funkcję grilla i piec dotąd aż placek się zrumieni.
Następnie wbić jajka i piec do chwili aż się białko zetnie.
Świetnie smakuje podany z serkiem białym z rzodkiewką oraz posypany szczypiorkiem.
