Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z musem z kiwi
Kaszę przesypać na sitko i wypłukać pod zimną wodą. Przesypać do garnka, zalać wrzątkiem ( 2 szklanki) dodać mleko kokosowe 10 łyżek oraz trochę miodu i gotować na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Po tym tym czasie, odstawić z ognia i zostawić jeszcze na jakiś czas pod przykryciem.
W tym czasie należy obrać kiwi i zmiksować oraz na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe.
Gdy kasza przestygnie, dodajemy banana i razem blendujemy. Część kaszy wykładamy do naczynia na to mus z kiwi i następna warstwa kaszy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
W tym czasie należy obrać kiwi i zmiksować oraz na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe.
Gdy kasza przestygnie, dodajemy banana i razem blendujemy. Część kaszy wykładamy do naczynia na to mus z kiwi i następna warstwa kaszy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.