Sposób przygotowania:
Filety z indyka w cieście naleśnikowym
1. Składniki wchodzące w skład ciasta naleśnikowego wymieszać dokładnie mikserem i odstawić.
2. Mięso z indyka umyć, osuszyć, pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawi je solą i pieprzem oraz posmarować cienką warstwą musztardy. Na przyprawione płaty mięsa nałożyć po plasterku sera żółtego, kawałki fileta złożyć w kieszonki i spiąć wykałaczkami.
3. Kieszonki z indyka maczać w cieście naleśnikowym i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.
2. Mięso z indyka umyć, osuszyć, pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawi je solą i pieprzem oraz posmarować cienką warstwą musztardy. Na przyprawione płaty mięsa nałożyć po plasterku sera żółtego, kawałki fileta złożyć w kieszonki i spiąć wykałaczkami.
3. Kieszonki z indyka maczać w cieście naleśnikowym i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Magdalena88