Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w cieście
Do miski wlewamy mleko wbijamy jaja i dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy aż uzyskamy ciasto, następnie przyprawiamy i jeszcze raz mieszamy.
Fileta z kurczaka rozbijamy tak aby nie był za cienki ani za gruby.
Po rozbiciu fileta wkładamy do ciasta i pozostawiamy na ok 1 godz . Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu.
Fileta z kurczaka rozbijamy tak aby nie był za cienki ani za gruby.
Po rozbiciu fileta wkładamy do ciasta i pozostawiamy na ok 1 godz . Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu.
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-404447.jpg)
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-404448.jpg)
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-404449.jpg)
![Filet z kurczaka w cieście Filet z kurczaka w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-ciescie-404451.jpg)