Sposób przygotowania:
Filety z udek zapiekane w ketchupie
Mięso umyć, osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać razem, natrzeć mięso, odłożyć do lodówki na minimum 2 godz a najlepiej na noc.
Rozgrzać patelnie ( można wlać odrobinę oleju ale nie koniecznie ponieważ duża ilość była w marynacie) smażyć udka na rumiano z obu stron.
Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju po smażeniu mięsa.
Ketchup wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/2 sosu ketchupowego, ułożyć mięso oraz cebulę, pokryć resztą ketchupu.
Zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Składniki marynaty wymieszać razem, natrzeć mięso, odłożyć do lodówki na minimum 2 godz a najlepiej na noc.
Rozgrzać patelnie ( można wlać odrobinę oleju ale nie koniecznie ponieważ duża ilość była w marynacie) smażyć udka na rumiano z obu stron.
Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju po smażeniu mięsa.
Ketchup wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/2 sosu ketchupowego, ułożyć mięso oraz cebulę, pokryć resztą ketchupu.
Zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.