Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 867]

Fioletowa fasolka szparagowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka, której strąki są fioletowe. W prawdzie po ugotowaniu kolor znika i fasolka jest zielona, ale za to jaka smaczna. Fioletowa fasolka szparagowa jest duża, bardziej mięsista i nie ma łyków.

Fioletowa fasolka szparagowa

Składniki:

Fioletowa fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Fioletowa fasolka szparagowa
Fasolce odciąć końce i umyć. Wrzucić na wrzącą, osłoną wodę i gotować, aż będzie miękka, około 20 min. Na patelni rozpuścić masło i dodać roztarty czosnek. Może być też drobno posiekany. Chwilę podsmażyć po czym wrzucić ugotowaną fasolkę. Wcześniej ją pokroiłam na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem, ewentualnie solą i podawać na gorąco. Smacznego :)

Tagi:

danie