Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Fasolka szparagowa z bułką i jajkiem sadzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka fasolka szparagowa polana masełkiem z bułką tartą, podana z jajkiem sadzonym to jeden z moich ulubionych letnich obiadów.

Fasolka szparagowa z bułką i jajkiem sadzonym

Składniki:

Fasolka szparagowa z bułką i jajkiem sadzonym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z bułką i jajkiem sadzonym
Fasolkę szparagową płuczemy pod bieżącą i odcinamy ogonki. Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy fasolkę i gotujemy około 10-15 minut (sprawdzamy, czy jest już wystarczająco miękka).

Następnie odcedzamy fasolkę.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy przez chwilę.

Łączymy fasolkę z bułką.

Smażymy jajka sadzone i podajemy je na fasolce.