donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Fitt spaghettii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Spaghetti to znane na całym świecie, proste w wykonaniu danie. Ja przedstawię moją dietetyczną wersję tego pysznego dania, zapraszam!

Fitt spaghettii

Składniki:

Fitt spaghettii

 

  • 0,5 kg zmielonej piersi z indyka
  • 500g przecieru pomidorowego
  • papryka
  • dwie duże cebule
  • łyżeczka oliwy
  • pieprz
  • sól
  • woda
  • 400g makaronu z mąki durum

Sposób przygotowania:

Fitt spaghettii
Paprykę, wraz z cebulą kroję w kostkę, na patelnię wylewam małą łyżeczkę oliwy z oliwek, podsmażam warzywa przez 7minut, aż będą na pół miękkie.

Do podsmażonych warzyw dodaję nasze mięso mielone z indyka, dodaję sól i pieprz do smaku, wszystko zaczynam razem dusić przez 20minut.

Gdy mięso się dusi do garnka wstawiam wodę, solę ją łyżeczką soli morskiej, czekam do zagotowania następnie wrzucam makaron i gotuję wg zaleceń producenta al dente!

Do gotowego mięsa dodaję przecier pomidorowy i gotuję jeszcze przez 3 minuty, smacznego!

Tagi:

makaron indyk