Sposób przygotowania:
Spaghetii w pomidorach z klopsikami i camembert
Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę lub drobno posiekanym ząbkiem czosnku, drobno poszatkowaną cebulą, jajkiem i musztardą. Doprawić lubczykiem, curry, papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, usmażyć mały kawałek mięsa w celu weryfikacji ilości przypraw. Jeśli brakuje jeszcze czegoś do smaku, możemy odrobinę zwiększyć ilość przypraw. Gdy zaś smak będzie już zadowalający, z mięsa tworzyć kulki wielkości orzecha włoskiego i smażyć na patelni. Miniklopsiki przełożyć do innego naczynia, zaś na tę samą patelnię wyłożyć pomidory z puszki, dodać do nich drobno posiekaną cebulę i dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut. Posypać przyprawą do pizzy i lubczykiem. W międzyczasie ugotować wodę na makaron i przygotować spaghetti według przepisu na opakowaniu. Pod koniec duszenia pomidorów dodać do nich odrobinę bazylii, ketchup, musztardę, serek i drobno posiekany czosnek, dokładnie wymieszać i poddusić jeszcze tylko chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany sos pomidorowy wlać do makaronu i wymieszać. Na wierzch położyć kilka klopsików, pokroić camembert w kostkę i „porozrzucać” na wierzchu makaronu. Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego!