kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Flądra smażona w przyprawach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smażoną flądrę. Przyprawiona solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem smakuje pysznie. Polecam.

Flądra smażona w przyprawach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra smażona w przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Flądra smażona w przyprawach
Tuszki flądry dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody na cedzaku. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.

Ryby przekładamy na deskę i posypujemy solą, czosnkiem w proszku, pieprzem cytrynowym. Rybę przekładamy na talerz z mąką i obtaczamy.

Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiany kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Flądra smażona w przyprawach
Oczyszczone i umyte tuszki ryby odsączamy.
Flądra smażona w przyprawach
Następnie posypujemy solą, pieprzem cytrynowym, czosnkiem w proszku.
Flądra smażona w przyprawach
Flądry dokładnie obtaczamy w mące pszennej.
Flądra smażona w przyprawach
Na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane ryby.