ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Flądra z patelni w płatkach migdałowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe, prościutkie do zrobienia danie. Może być np. szybką, ciepłą kolacją, albo daniem świątecznym.

Flądra z patelni w płatkach migdałowych

Składniki:

Flądra z patelni w płatkach migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Flądra z patelni w płatkach migdałowych

ETAP 1:

Tuszkę flądry oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć mąką pszenną. Nadmiar mąki usunąć.

Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć rybę. Usmażoną rybę posolić.

Na tej samej patelni uprażyć migdały. Rybę podać ciepłą, obłożoną płatkami migdałowymi i skropioną sokiem z cytryny. Smacznego.