Sposób przygotowania:
Flan z masą jajeczno-szczypiorkową :
40 dag mąki
20 dag masła
odrobina wody
2 łyżki oliwy
½ litra słodkiej śmietanki
4 jajka
25 dag sera żółtego sera tartego ( Chedar )
sól
pieprz mielony biały
pęczek dymki
Ciasto :
Zagnieść mąkę z masłem i odrobiną wody . Jak będzie odstawało od rąk zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki .
Masa do zalewania :
Śmietankę roztrzepać z jajkami , serem, drobno posiekaną dymką i przyprawami .
Flan :
Foremki ( 2 szt. ) do zapiekania wylepić ciastem tak aby zachodziło na brzegi( obciąć równo z brzegami foremek .Zalać masa śmietanowo – jajeczno – serowo-szczypiorkową . Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę .
20 dag masła
odrobina wody
2 łyżki oliwy
½ litra słodkiej śmietanki
4 jajka
25 dag sera żółtego sera tartego ( Chedar )
sól
pieprz mielony biały
pęczek dymki
Ciasto :
Zagnieść mąkę z masłem i odrobiną wody . Jak będzie odstawało od rąk zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki .
Masa do zalewania :
Śmietankę roztrzepać z jajkami , serem, drobno posiekaną dymką i przyprawami .
Flan :
Foremki ( 2 szt. ) do zapiekania wylepić ciastem tak aby zachodziło na brzegi( obciąć równo z brzegami foremek .Zalać masa śmietanowo – jajeczno – serowo-szczypiorkową . Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę .