Sposób przygotowania:
Focaccia z czarnuszką
Drożdże rozpuszczamy w wodzie wraz z cukrem, odstawiamy na 5 minut.
Mąkę przesiać, dodajemy drożdże i olej zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Z ciasta formujemy cieniutki placek około 1 cm.
Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 15 minut w 180 stopnach.
Podajemy na ciemno lub zimno z ulubionym olejem. Smacznego ;)
Mąkę przesiać, dodajemy drożdże i olej zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Z ciasta formujemy cieniutki placek około 1 cm.
Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 15 minut w 180 stopnach.
Podajemy na ciemno lub zimno z ulubionym olejem. Smacznego ;)