Sposób przygotowania:
Czekoladowe naleśniki z serkiem
1. Ciasto:
Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i dokładnie studzimy.
3. Nadzienie:
Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Serek przekładamy do miseczki, mieszamy dokładnie z cukrem waniliowym, budyniem w proszku i cukrem pudrem do smaku, na koniec dodajemy czekoladę i delikatnie mieszamy.
4. Naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy ruloniki. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach, Na talerze nakładamy naleśniki, posypujemy czekoladą i podajemy. Smacznego.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 8 sztuk naleśników. Budyń użyłam bez cukru i na pół litra mleka. Serek użyłam naturalny w pudełeczku.
Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i dokładnie studzimy.
3. Nadzienie:
Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Serek przekładamy do miseczki, mieszamy dokładnie z cukrem waniliowym, budyniem w proszku i cukrem pudrem do smaku, na koniec dodajemy czekoladę i delikatnie mieszamy.
4. Naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy ruloniki. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach, Na talerze nakładamy naleśniki, posypujemy czekoladą i podajemy. Smacznego.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 8 sztuk naleśników. Budyń użyłam bez cukru i na pół litra mleka. Serek użyłam naturalny w pudełeczku.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)