Sposób przygotowania:
Foremki czekoladowe
Przygotować kąpiel wodną dla czekolady, po całkowitym rozpuszczeniu czekolady garnek owijamy grubszym ręcznikiem aby czekolada za szybko nam nie stygła.
Po lekkim wystudzeniu czekolady, papierowe papilotki na babeczki smarujemy pędzelkiem zamaczanym w rozpuszczonej czekoladzie, wkładamy do lodówki aż czekolada stwardnieje, czynność powtarzamy, ponownie wkładamy na całą noc do lodówki.
Następnego dnia wolniutko, delikatnie ściągamy z czekolady papierowe papilotki.
Foremki napełnimy śmietaną albo kremem.
Po lekkim wystudzeniu czekolady, papierowe papilotki na babeczki smarujemy pędzelkiem zamaczanym w rozpuszczonej czekoladzie, wkładamy do lodówki aż czekolada stwardnieje, czynność powtarzamy, ponownie wkładamy na całą noc do lodówki.
Następnego dnia wolniutko, delikatnie ściągamy z czekolady papierowe papilotki.
Foremki napełnimy śmietaną albo kremem.
gusia1000