Sposób przygotowania:
Proste pralinki z nadzieniem kokosowym
Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej. Przy pomocy pędzelka wysmarować czekoladą ścianki i dno foremek. Formę wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła. Kolejno powtórzyć czynność. Czekoladę białą razem ze śmietaną roztopić w kąpieli wodnej. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przestudzoną masę kokosową wyłożyć do foremek. Z góry zalać resztą czekolady mlecznej. (Jeśli czekolada za bardzo zastygnie, wstawić ją na chwilę do kąpieli wodnej). Formę wstawić do lodówki,aby porządnie stężały. Wiórki kokosowe i czekoladę białą można zastąpić czekoladą mleczną z mielonymi orzechami przy takiej samej ilości śmietanki.
edytaha
Proponuję szybciutko dodać podpisy pod zdjęciami, bo szkoda tracić punkty :)
marietta