-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejna wersja faszerowanych jajek na twardo to jajka z pietruszką i rzodkiewką. Takie urozmaicenie śniadania :)

Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką

 

  • 4 jajka
  • pół pęczka pietruszki
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką
Jajka ugotować na twardo. Przelać zimną wodą i wystudzić. Obrać ze skorupki i przekroić każde jajko na pół. Wyjąć z każdej połówki żółtko i przełożyć do miseczki.

Pietruszkę drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę.

Żółtko rozgnieść widelcem. Dodać pokrojoną pietruszkę. rzodkiewkę. majonez i przyprawy. Wymieszać.

Masą napełniać zagłębienia po żółtkach.
Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką
Połowę pęczka pietruszki umyć i drobno pokroić.
Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką
Jajka ugotować. Przekroić na pół. Żółtka wyjąć i rozgnieść widelcem.
Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką
Do żółtek dodać pokrojoną pietruszkę i pokrojoną rzodkiewkę.
Jajka faszerowane pietruszką i rzodkiewką
Dodać majonez Przyprawić solą i pieprzem. Masą napełniać zagłębienia po żółtkach.