Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Miętowe misie w białej czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Duże misie z białej czekolady z nadzieniem o smaku miętowym i spodem z mlecznej czekolady. Mega słodkie i mega pyszne:)

Miętowe misie w białej czekoladzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miętowe misie w białej czekoladzie

 

Sposób przygotowania:

Miętowe misie w białej czekoladzie
Czekoladę białą połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka posmarować nią silikonową foremkę do pralinek (ja miałam foremkę w kształcie dużych misiów). Odłożyć na 10 minut do zamrażalnika. Czynność powtarzać jeszcze dwa razy, żeby warstwa czekolady była gruba. Do pozostałej białej czekolady dodać syrop miętowy i śmietanę, wymieszać. Wsypać mleko w proszku, ponownie dokładnie wymieszać. Miętowym nadzieniem wypełnić czekoladowe foremki prawie do pełna. Schłodzić w zamrażalniku. Mleczną czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Czekoladę rozłożyć na miętowym nadzieniu, dokładnie rozsmarować. Odłożyć na pół godziny do zamrażalnika. Następnie czekoladki delikatnie wyjąć z foremek.
Miętowe misie w białej czekoladzie
Silikonowa foremka trzykrotnie posmarowana roztopioną białą czekoladą.
Miętowe misie w białej czekoladzie
Syrop miętowy i śmietana dodane do pozostałej białej czekolady.
Miętowe misie w białej czekoladzie
Czekoladowe foremki wypełnione miętowym nadzieniem.
Miętowe misie w białej czekoladzie
Roztopiona mleczna czekolada rozsmarowana na nadzieniu.

Tagi:

czekolada