Sposób przygotowania:
Miętowe misie w białej czekoladzie
Czekoladę białą połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka posmarować nią silikonową foremkę do pralinek (ja miałam foremkę w kształcie dużych misiów). Odłożyć na 10 minut do zamrażalnika. Czynność powtarzać jeszcze dwa razy, żeby warstwa czekolady była gruba. Do pozostałej białej czekolady dodać syrop miętowy i śmietanę, wymieszać. Wsypać mleko w proszku, ponownie dokładnie wymieszać. Miętowym nadzieniem wypełnić czekoladowe foremki prawie do pełna. Schłodzić w zamrażalniku. Mleczną czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Czekoladę rozłożyć na miętowym nadzieniu, dokładnie rozsmarować. Odłożyć na pół godziny do zamrażalnika. Następnie czekoladki delikatnie wyjąć z foremek.