Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pieczeń ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty i pyszny pieczony schab, który dobrze smakuje na ciepło polany sosem w wersji na obiad, lub na zimno jako domowa wędlina.

Pieczeń ze schabu

Składniki:

Pieczeń ze schabu

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 czubata łyżka soli
  • 2 duże ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń ze schabu
1. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem natrzeć solą. Porobić lekkie nacięcia nożem. W powstałe otwory wetknąć pokrojony w plasterki czosnek.

2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić mięso i dokładnie natrzeć marynatą. Odłożyć do lodówki na godzinę.

3. Po tym czasie schab piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sokiem.