A ja proponuję na słodko:
pożegnalne karnawałowe misie- przepis oczekuje na akceptację
https://gotujmy.pl/pozegnalne-karnawalowe-misie---,przepisy,137190.html
Odp: Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
a ja zrobiłam danie z mięsem i konfiturą z płatków róży - pyszna, pachnąca pierś kurczaka na sałacie - link do przepisu: https://gotujmy.pl/rozana-piers-,przepisy,137178.html
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Początkowo nie doczytałam że ma być karteczka ,ale zdążyłam jeszcze zrobić zdjęcie z karteczką z ostatniej połówki.https://gotujmy.pl/i/emot/06.png
Mini torciki bezowe z kremem kawowym i konfiturą jagodową
1 kostka margaryny
jajka 2 szt
cukier 6 łyżek
kawa sypana 2 łyżeczki kopiaste
woda 50 ml
Beza
białka 4 szt
cukier drobny 250 gr
szczypta soli
konfitura jagodowa Polska Róża
Krem;kawę zaparzyć gorącą wodą i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Na końcu dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać.
Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koła o średnicy około 10 cm - 14 szt.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić 7odrysowanych kół i 7 kół zrobić szprycą małe beziki jeden obok drugiego .Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika.
Na krążek z okręgów za pomocą szprycy nałożyć krem kawowy i na środek nałożyć 3 łyżeczki konfitury jagodowej.Przyłożyć drugą bezę z mini bezików lekko dociskając.
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Różane gruszki :
Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róża
Syrop różany ( kupuję ,,Polska róża ") to doskonały aromatyzer . Wykorzystuję go do wielu dań w swojej kuchni .I to nie tylko tych na słodko .
Czas :15 minut
Składniki:
2 duże twarde gruszki
1/2 szklanki brązowego cukru
1/4 szklanki syropu różanego ,,Polska róża"
4 małe łyżeczki konfitury z róży ( albo płatki albo owoc ,,Polska róża")
Zagotować 3 szklanki wody z cukrem i syropem . Obrać gruszki . Przekroić na pół i delikatnie usunąć gniazda nasienne . Włożyć połówki gruszek do syropu i gotować na małym gazie aż zmiękną ( czas zależy od gatunku gruszek ).
Wyjąć z syropu . Ostudzić . Na każdą połówkę położyć odrobinę konfitury różanej .Posypać brązowym cukrem .
Deser jest dość słodki . Mnie osobiście zestawienie smaku gruszki z zapachem i smakiem róży bardzo odpowiada .
zmieniono 1 raz (ostatnio 18 lut 2012 19:29 przez Babciagramolka)
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
A ja przed chwilą skończyłam konsumować wyśmienity deser z jagodową konfiturą i prażonymi orzeszkami Pyszny! Już niebawem pojawi się na stronie przepis
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
...a to moja propozycja
Wczoraj zrobilam swoje drugie czekoladki,tym razem z nadzieniem mleczno-porzeczkowym.Wyszły naprawdę dpobre.Wykorzystałam sok z czarnej porzeczki domowej roboty.Myślę,że produkty Polskiej Róży,takie jak Syrop z czarnego bzu,Syrop z malin czy Syrop różano-malinowy również świetnie nadawał by się do takiego pysznego nadzienia
Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Obserwuj wątekOdp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
misia5
https://gotujmy.pl/paczki-z-konfitura-wisniowa,przepisy,137197.html
Odp: Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
misia14
To link do tortu z wykorzystaniem właśnie tej konfitury...
https://gotujmy.pl/ksiega-zycia-czyli-on-i-ona,przepisy,137192.html
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Bernadetta
pożegnalne karnawałowe misie- przepis oczekuje na akceptację
https://gotujmy.pl/pozegnalne-karnawalowe-misie---,przepisy,137190.html
Odp: Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Pyza
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
alaaa
Mini torciki bezowe z kremem kawowym i konfiturą jagodową
1 kostka margaryny
jajka 2 szt
cukier 6 łyżek
kawa sypana 2 łyżeczki kopiaste
woda 50 ml
Beza
białka 4 szt
cukier drobny 250 gr
szczypta soli
konfitura jagodowa Polska Róża
Krem;kawę zaparzyć gorącą wodą i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Na końcu dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać.
Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koła o średnicy około 10 cm - 14 szt.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić 7odrysowanych kół i 7 kół zrobić szprycą małe beziki jeden obok drugiego .Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika.
Na krążek z okręgów za pomocą szprycy nałożyć krem kawowy i na środek nałożyć 3 łyżeczki konfitury jagodowej.Przyłożyć drugą bezę z mini bezików lekko dociskając.
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Koper
https://gotujmy.pl/tort-nalesnikowy-z-malinowa-konfitura,przepisy,137127.html
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Babciagramolka
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Babciagramolka
Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róża
Syrop różany ( kupuję ,,Polska róża ") to doskonały aromatyzer . Wykorzystuję go do wielu dań w swojej kuchni .I to nie tylko tych na słodko .
Czas :15 minut
Składniki:
2 duże twarde gruszki
1/2 szklanki brązowego cukru
1/4 szklanki syropu różanego ,,Polska róża"
4 małe łyżeczki konfitury z róży ( albo płatki albo owoc ,,Polska róża")
Zagotować 3 szklanki wody z cukrem i syropem . Obrać gruszki . Przekroić na pół i delikatnie usunąć gniazda nasienne . Włożyć połówki gruszek do syropu i gotować na małym gazie aż zmiękną ( czas zależy od gatunku gruszek ).
Wyjąć z syropu . Ostudzić . Na każdą połówkę położyć odrobinę konfitury różanej .Posypać brązowym cukrem .
Deser jest dość słodki . Mnie osobiście zestawienie smaku gruszki z zapachem i smakiem róży bardzo odpowiada .
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Mysiunia
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Netka
Wczoraj zrobilam swoje drugie czekoladki,tym razem z nadzieniem mleczno-porzeczkowym.Wyszły naprawdę dpobre.Wykorzystałam sok z czarnej porzeczki domowej roboty.Myślę,że produkty Polskiej Róży,takie jak Syrop z czarnego bzu,Syrop z malin czy Syrop różano-malinowy również świetnie nadawał by się do takiego pysznego nadzienia
https://gotujmy.pl/czekoladki-z-porzeczkowym-nadzieniem,przepisy,137106.html