co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
thegrooba napisał(a):

No ja akurat nie miałam do dyspozycji rybki dzisiaj a chłodnik to niedrogi obiad, większość produktów miałam w domu. Kupiłam tylko rzodkiewkę. Ugotowany ziemniak został od wczoraj, to pokroiłam i upiekłam w piekarniczku i słuzył jako dodatek, do podjadania. Szybki i smaczny obiad, na przekór pogodzieale rzeczywiście wiatrzysko, aż strach sie bac spadających gałęzi, a wychodząc dziś zapomniałam szalika:/// Ale to, że wiosna, taka prawdziwa tuz tuż widzę po ziołach na oknie- trzymają mi się nawet kolendra, tak samo kiełki mają się dobrze

no i przez ciebie dostałam ślinotoku.ja się nie bawię,uciekam od was kończyć tort

Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
  • Artykuły: 0
No ja akurat nie miałam do dyspozycji rybki dzisiaj a chłodnik to niedrogi obiad, większość produktów miałam w domu. Kupiłam tylko rzodkiewkę. Ugotowany ziemniak został od wczoraj, to pokroiłam i upiekłam w piekarniczku i słuzył jako dodatek, do podjadania. Szybki i smaczny obiad, na przekór pogodzieale rzeczywiście wiatrzysko, aż strach sie bac spadających gałęzi, a wychodząc dziś zapomniałam szalika:/// Ale to, że wiosna, taka prawdziwa tuz tuż widzę po ziołach na oknie- trzymają mi się nawet kolendra, tak samo kiełki mają się dobrze
obrazek obrazek obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
U mnie slonecznie cale szczescie, bo na jutro zaplanowalismy grilowanie. Dzisiaj moj solenizant gosci kolegow a jutro rodzinkeA obiadek szybki i smaczny.
obrazek

Babciagramolka
U mnie pogoda bez zmian- głowę ukręca i zimno. Thegrooba chcesz to się szpinaczkiem podziele - mam zamrożone kilka paczek a w warzywniaku widziałam świeży ( hi ) . Z chłodnikiem poczekam tak jak Pyza na lepszą pogodę .
A że dzis piątek to zapraszam na rybkę . Dziś ,, Pstrąg z zieloną czubricą ,,
obrazek obrazek obrazek

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
ja z chłodnikiem poczekam aż się ociepli trochę bo dzisiaj wietrzysko i ponuro dosyć, i chce mi się chyba jednak czegoś gorącego

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
a ja zrobię chłodnik wiosenny na kefirze.chciałam tez zrobic razowe nalesniki z feta, czosnkiem i szpinakiem. mam zamrożone, bo raz narobiałam za dużo- byłoby szybkie drugie danie... ale w możliwych sklepach w poblizu od 3 dni nie ma szpinaku ! ani lisci ani mrożonego.. no tylko taki ze smietaną:/ a jego nie chcę.

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
ja zaplanowałam leniwe pierogi ze śmietaną

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
luna napisał(a):

Najpierw poprosze zurek Pyzy, a pozniej saltke thegrooby
U mnie gulasz z zoladkow indyka z bulgur.

Luna to machniom, ja poproszę gulasz z kaszą bo bardzo lubię

lalala_2010
Kapuśniak z białej kapusty na wieprzowinie i kiełbasie wędzonej....

zmieniono 1 raz (ostatnio 08 kwi 2011 09:17 przez lalala_2010)

Sonduli
  • Sonduli

• Przepisy: 6
Dziś kotleciki piankowe (z moich przepisów),młode ziemniaczki i mizeria. a w weekend mam wolne od gotowania bo w sobotę jemy na mieście a w niedziele idziemy do mojego taty.

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?